Vandrarhem - En hel del om Vandrarhem och billigt boende


Pruta på hotellrummet

Pruta på hotellrummet

Många tror att det pris som är definierat för hotellrummen är fast och inte går att ändra på vilket är helt fel. Alla hotell har som mål att hyra ut så många hotellrum som möjligt varje dag. Om du vill vara säker på att få ett visst hotell eller rent av ett favorithotellrum bör du boka i god tid. Dett gör dock att du har svårt att pruta på hotellrummet.

Om du däremot bestämmer dagen innan eller samma dag för att bo över på hotell finns det goda förutsättningar att få ner priset rejält, om det finns några lediga hotellrum.Pruta hos mindre hotell

På mindre privatägda hotell finns det inga fördefinierade lägsta priser på hotellrummen. Detta gör att receptionisten får själv inom vissa gränser bestämma vad det tar för det boende du är ute efter.

Ju senare du ringer desto billigare blir hotellrummet. Om du däremot kommer dit med bilen och packningen för att fråga vad hotellrummet kostar så kommer priset kunna bli betydligt högre.

Rekommendationen för att få ett billigt hotellrum hos mindre privatägda hotell är att ringa så sent som möjligt och vara prismedveten. Detta kan halvera priset för rummet jämfört med om du bokar tidigt eller kommer dit med packningen.

Billigast pris på hotellrum hos det större hotellkedjor

Pruta på hotellrummet

De större hotellkedjorna har ofta fasta prislistor för hotellrummen som de följer ganska hårt. Rabatter kan erhållas om ni bokar via nätet eller är medlemmar i hotellets Premiumclub.

Det finns dock sätt att få ned priset på hotellrummen även på stora hotell. Bästa sättet är att ringa in till hotellet och förklara att du blivit inbokad på ett hotellrum hos en konkurrerande hotellkedja. När de talar om priset så säger du att det inte kommer ditt företag acceptera att du betalar en viss summa efter som priset hos konkurrenten var 100 kr lägre.